Σπουδές στο Eξωτερικό – Είναι για εσένα;

Σπουδές στο Eξωτερικό;;
ούτε να το σκέφτεσαι!!


Σε τρομάζει η ιδέα να σπουδάσεις στο εξωτερικό; Σκέφτεσαι να κάνεις αυτό το βήμα και ακούς γύρω σου πόσο τρελή είναι η ιδέα σου; Μην αφήνεις να σε παραπλανούν οι φωνές των διπλανών σου. Σκέφτεσαι να σπουδάσεις στο εξωτερικό; Ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση!  

Δεν είσαι ακόμα απόλυτα σίγουρος πως οι σπουδές στο εξωτερικό είναι η σωστή επιλογή για σένα; Τσέκαρε παρακάτω τα βασικά στοιχεία στο προφίλ των υποψηφίων των Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Κάνε την επιλογή που ταιριάζει στα θέλω σου!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Οι σπουδές στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού προσφέρουν στους φοιτητές τη δυνατότητα να καινοτομήσουν στον τομέα των Σπουδών τους και να έρθουν σε επαφή με state-of-the-art έρευνα και εργαστήρια, άριστη υλικοτεχνική υποδομή (βιβλιοθήκες, campus, εστίες, γνωριμίες και απασχόληση σε εταιρίες με έμμισθη πρακτική άσκηση), καθώς επίσης και να δικτυωθούν καλύτερα στον τομέα τους σε διεθνές πλέον επίπεδο.

Σε πολλά από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, το επίπεδο της ακαδημαϊκής έρευνας που γίνεται εκεί, είναι αυτό που θέτει τον ρυθμό και στα υπόλοιπα ιδρύματα. Η ευκαιρία που παρέχεται στους φοιτητές των συγκεκριμένων ιδρυμάτων να παρευρεθούν και να συμμετέχουν σε αυτή είναι μοναδική και δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα αντίστοιχο.

Τα φοιτητικά χρόνια αποτελούν ως επί το πλείστων ορόσημο στις ζωές όλων μας. Η επιλογή ενός Πανεπιστημίου του εξωτερικού είναι μια αξιοσημείωτη εμπειρία ζωής καθώς παρέχει τη δυνατότητα επαφής με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρας.  

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Η διαμονή σε μια ξένη χώρα διευρύνει τους ορίζοντές τους και αποφέρει θετικά αποτελέσματα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Το πανεπιστημιακό περιβάλλον σε μια τέτοια χώρα, διακρίνεται από πολυπολιτισμικά στοιχεία και ποικιλία στις εθνικότητες των σπουδαστών. Η καθημερινή επαφή και τριβή με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους σκέψης προσφέρει τη δυνατότητα αφομοίωσης με το διαφορετικό και συνεργασίας με οποιονδήποτε, δύο απαραίτητα και αναγκαία προσόντα που οφείλει να κατέχει ο σύγχρονος άνθρωπος και επαγγελματίας.

Η ζωή του φοιτητή στο εξωτερικό μπορεί να έχει διάφορες προκλήσεις, οι οποίες τους αποδεικνύονται τελικά αρκετά ευεργετικές για τη μετέπειτα πορεία του. Οι φοιτητές του εξωτερικού μαθαίνουν ευκολότερα να είναι ανεξάρτητοι, να αντιδρούν με υπευθυνότητα στην  καθημερινότητα, να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ενήλικης ζωής μόνοι τους, soft skills που θα φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα στην εύρεση εργασίας, αλλά και στη ζωή τους γενικότερα. 

ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΦΟΔΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Ένα αρκετά σημαντικό εφόδιο το οποίο προσκομίζει η φοίτηση σε διεθνή προγράμματα Σπουδών είναι η τελειοποίηση των Αγγλικών, αλλά και η εκμάθηση της γλώσσας διαμονής. Η εξοικείωση με τη διεθνή ορολογία του κλάδου επιλογής, οδηγεί σε πιο πρακτικό και υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας και η καθημερινή χρήση της ξένης γλώσσας στη χώρα διαμονής χαρακτηρίζεται ως ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό ενός υποψήφιου στην εύρεση εργασίας.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ πως ενώ η γνώση των Αγγλικών στα περισσότερα από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι προαπαιτούμενη, το επίπεδο που συνήθως απαιτείται είναι το B2. Η γνώση της χώρας διαμονής δεν είναι προαπαιτούμενη, αλλά τα Ιδρύματα παρέχουν στους φοιτητές τους τη δυνατότητα εκμάθησής της μέσω μαθημάτων εντός του Πανεπιστημίου.

ΘΕΛΕΙΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το περιβάλλον των Πανεπιστημίων του εξωτερικού χαρακτηρίζεται από τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Οι φοιτητές έχουν από νωρίς τη δυνατότητα να γαλουχηθούν στα προσόντα και τις δεξιότητες που απαιτούνται στον κλάδο τους, μέσα από τα προγράμματα Σπουδών τους, τα οποία  δεν είναι απαρχαιωμένα και διαμορφώνονται έτσι, ώστε να προσκομίζουν στον φοιτητή τα κατάλληλα εφόδια για την επαγγελματική του καταξίωση.

Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια φροντίζουν να βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το εργασιακό περιβάλλον, παρέχοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές τους να εξασκηθούν στους χώρους εργασίας ήδη από την περίοδο των Σπουδών τους (work placements), αλλά και εξασφαλίζοντάς τους μετά το πέρας των Σπουδών τους, την απορρόφησή τους στον εργασιακό χώρο μέσω του διευρυμένου δικτύου που έχουν με εταιρίες και επιχειρήσεις.

ΘΕΛΕΙΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Τα έτη Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού χαρακτηρίζονται από ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, που δεν αλλοιώνεται και δεν επιτρέπει τις άσκοπες παρεκκλίσεις από αυτό. Η καθημερινότητα των φοιτητών τους δεν είναι επιβαρυμένη, καθώς το πρόγραμμα Σπουδών είναι δομημένο έτσι, ώστε να παρέχει ένα μέτρο μεταξύ της ακαδημαϊκής και κοινωνικής ζωής. Ταυτόχρονα τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα δε σταματούν τη λειτουργία τους και φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Αυτό διασφαλίζει στους φοιτητές τους την απόκτηση του πτυχίου τους μετά τον καθορισμένο χρόνο φοίτησης χωρίς απρόοπτα και κωλύματα. 

 

Κλείσε ένα ραντεβού με τον Σύμβουλο Σπουδών της UniBridge τώρα!

Διαβάστε ακόμα

Bulgaria – Medicine and Health Sciences

Bulgaria University Studies in English – Medical & Health Sciences Studying Medicine, Dentistry, Veterinary Medicine, Physiotherapy, and Pharmacy in Bulgaria is a popular choice for Greek and other European students due to the high-quality education provided at affordable tuition fees. Pros: Tradition: Bulgaria has a strong tradition in medical education and related sciences, and most …

Bulgaria – Medicine and Health Sciences Read More »

Γιώργος & Μαρία: Η Ιστορία Δύο Καλών Μαθητών που δεν Συγκέντρωσαν τα Μόρια που Ήθελαν στις Πανελλήνιες

Ο Γιώργος θέλει να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός και η Μαρία θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία.   Μόλις είδαν τους βαθμούς των Πανελληνίων και διαπίστωσαν ότι μάλλον με τα μόρια που συγκέντρωσαν δεν θα μπουν στη σχολή που πάντα ήθελαν. Η Ιστορία του Γιώργου και της Μαρίας είναι μια ιστορία που  επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με πολλά διαφορετικά …

Γιώργος & Μαρία: Η Ιστορία Δύο Καλών Μαθητών που δεν Συγκέντρωσαν τα Μόρια που Ήθελαν στις Πανελλήνιες Read More »

Σπουδές στο Eξωτερικό – Γιατί να το επιλέξω;

Η επιλογή ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος σε χώρες του εξωτερικού παρέχει τη δυνατότητα φοίτησης και απόκτησης πτυχίου από διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια με πολύ καλή φήμη, γεγονός το οποίο πρακτικά σημαίνει πως τα Πτυχία είναι αναγνωρισμένα και ισάξια σε όλες τις χώρες και από όλους τους φορείς.