Γιατί: Nα σπουδάσω στο Εξωτερικό

ΓΙΑΤΙ

Οι Σπουδές στο Εξωτερικό είναι μεγάλη απόφαση?

Τις τελευταίες δεκαετίες ολοένα και περισσότεροι μαθητές και φοιτητές αποφασίζουν να επιλέξουν το Εξωτερικό  για την έναρξη ή τη συνέχιση των Σπουδών τους.

Αυτή τη στιγμή, αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες σπουδάζουν στο Εξωτερικό, είτε  για Α΄ Πτυχίο, είτε για Μεταπτυχιακό.

Μεγάλο ποσοστό από αυτούς παραμένουν στο Εξωτερικό για μόνιμη εργασία, μια και οι ευκαιρίες εκεί είναι πολλές, αξιόλογες και με πολλές δυνατότητες εξέλιξης.

Φυσικά η απόφαση να αλλάξεις τον τόπο διαμονής σου και την καθημερινότητά σου ζώντας και σπουδάζοντας στο Εξωτερικό δεν είναι εύκολη. 

Πολλές φορές, όμως, αξίζει πραγματικά να κάνεις αυτό το βήμα.

Τι έχεις λοιπόν να κερδίσεις από αυτή την
πολύ απαιτητική επένδυση σε χρόνο και προσπάθεια?

  • Αποκτάς Α΄ Πτυχίο (Bachelor) σε 3 μόνο χρόνια (δηλαδή σε 1 χρόνο λιγότερο από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που σημαίνει γρηγορότερη έναρξη της επαγγελματικής σου καριέρας).
  • Στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού δεν συναντάς απεργίες, ούτε καταλήψεις, ούτε και απρόσμενες αλλαγές των εξεταστικών περιόδων, οπότε λογικά δεν υπάρχουν αιτίες καθυστερήσεων ολοκλήρωσης των Σπουδών και απόκτησης του Πτυχίου.
  • Σπουδάζεις σε Πανεπιστήμια με πολύ υψηλό επίπεδο προσφερόμενης γνώσης, εκπαίδευσης, με Διεθνή Ακαδημαϊκή Αναγνώριση και ουσιαστική πρακτική εμπειρία μέσα στις Σπουδές.
  • Άριστη υλικοτεχνική υποδομή των Πανεπιστημίων (οργάνωση, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, campus, εστίες, γνωριμίες και απασχόληση σε εταιρίες με έμμισθη πρακτική άσκηση).
  • Σύστημα που ενθαρρύνει τη μάθηση και τις πρακτικές εφαρμογές.
  • Τελειοποίηση της Αγγλικής γλώσσας σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο σαν γενικότερο εφόδιο.
  • Επαγγελματισμός και αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις σου, για να τις εφαρμόσεις άμεσα στην εργασία σου.
  • Διεθνής εμπειρία ζωής και συνεργασίας, καθώς και κοινωνικές και επαγγελματικές γνωριμίες με άτομα από όλες τις χώρες της Γης.
  • Χαμηλό κόστος διαβίωσης και Σπουδών γενικά μέχρι την απόκτηση του Πτυχίου σου, αποδεδειγμένα χαμηλότερο από αυτό στην Ελλάδα.
  • Άμεση δυνατότητα να εργαστείς διεθνώς, συνεπώς άμεση αξιοποίηση της επένδυσης των Σπουδών σου στην Ελλάδα ή και στην Ευρώπη, λόγω της γρηγορότερης απορρόφησης των αποφοίτων των Διεθνών Πανεπιστημίων.

Αποδεδειγμένα περισσότερες πιθανότητες εργασίας και στην Ελλάδα, σε σύγκριση με αποφοίτους των Ελληνικών Πανεπιστημίων, κάτι που οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια δηλώνουν ρητά, εξαιτίας των γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρουν τα πανεπιστήμια του Εξωτερικού.