Φοιτητικό Δάνειο – Χρηματοδότηση Σπουδών

Φοιτητικά Δάνεια και Χρηματοδότηση Διδάκτρων και Σπουδών

Η UniBridge έχοντας πολυετή εμπειρία και άμεση επικοινωνία με πολύ μεγάλο αριθμό Διεθνών Πανεπιστημίων, σε βοηθάει να εξασφαλίσεις τη χρηματοδότηση των Διδάκτρων σου, με τη συμπλήρωση, είτε της Αίτησης Φοιτητικού Δανείου Διδάκτρων (όπου υπάρχει), είτε όποιων άλλων διαδικασιών προσφέρονται στους φοιτητές από τα Πανεπιστήμια ή τα Κράτη. 

Τέτοια παραδείγματα είναι, οι σημαντικές Ευρωπαϊκές Υποτροφίες Διδάκτρων (έως και 60%) που δίδονται από Βρετανικά Πανεπιστήμια σε όλους τους φοιτητές Βρετανίας που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή τα Φοιτητικά Δάνεια και Ενισχύσεις που δίνονται από το Ολλανδικό κράτος στους εργαζόμενους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ολλανδία.

Η UniBridge μπορεί να σε συμβουλέψει για τους τρόπους που εσύ προσωπικά μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις Σπουδές σου μέσω εργασίας part-time παράλληλα με τη φοίτησή σου στο Πανεπιστήμιο.  Θα συζητήσουμε μαζί τις διάφορες επιλογές για εργασία μερικής απασχόλησης, είτε εντός Πανεπιστημίου είτε εκτός.

Με τον τρόπο αυτό μπορείς να εξασφαλίσεις μεγάλο μέρος ή και ολόκληρο το κόστος της διαβίωσης σου.  Οι λύσεις ποικίλουν ανάλογα και με τις προσωπικές σου οικονομικές απαιτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και άμεση οικονομική ανάγκη να μην υπάρχει, θεωρούμε ότι η προϋπηρεσία πάντα είναι μια χρήσιμη εμπειρία και τα επιπλέον έσοδα είναι σημαντική ενίσχυση.

Τέλος, αν είσαι καλός/ή σε κάποιο άθλημα και έχεις διακρίσεις, θα σε συμβουλέψουμε πως θα ψάξεις για όλες τις επιλογές τυχόν Αθλητικών Υποτροφιών, που να ταιριάζουν στο προφίλ σου.

Τι σου προσφέρει η UniBridge?

Δωρεάν Συμβουλευτική Χρηματοδότησης Σπουδών

Θα σε κατευθύνουμε σωστά, για να ανακαλύψεις τις διάφορες διαθέσιμες ευκαιρίες Χρηματοδότησης, ανάλογα τη χώρα και το Πανεπιστήμιο, καθώς και που να βρεις τις οδηγίες συμπλήρωσης κάθε σχετικής  Αίτησης (Φοιτητικού Δανείου, Απαλλαγής Διδάκτρων κλπ)

Υπηρεσία Αίτησης Φοιτητικού Δανείου / Απαλλαγής Διδάκτρων

Σε περίπτωση που το επιλέξεις, η UniBridge αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη διαδικασία της Αίτησης για Φοιτητικό Δάνειο.

Με την υπηρεσία αυτή θα εξετάσουμε μαζί, βήμα-βήμα, τις εναλλακτικές Χρηματοδότησης που έχεις, θα καταγράψουμε τα απαραίτητα στάδια και προϋποθέσεις και θα συμπληρώσουμε μαζί την Αίτηση.

Επιπρόσθετα, θα σου αναλύσουμε τις επόμενες κινήσεις σου και θα σε εκπαιδεύσουμε στο πως θα ανανεώνεις την Αίτησή σου όταν χρειαστεί.

Με την Υπηρεσία αυτή θα σου εξασφαλίσουμε με τον καλύτερο τρόπο το Φοιτητικό σου Δάνειο ή την Απαλλαγή σου από τα Δίδακτρα, όπως για παράδειγμα ισχύει για τα προγράμματα Α’ Πτυχίου στη Σκωτία.

 

Εσείς Ρωτάτε, εμείς Απαντάμε!

Ποια είναι η διαδικασία απόκτησης ενός Φοιτητικού Δανείου?

Όλες οι απαραίτητες συμβουλές που θα χρειαστείς, καθώς και τα έγγραφα, τα οποία πρέπει να προσκομίσεις θα σου δοθούν από τον Προσωπικό σου Σύμβουλο της UniBridge.  Λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησης με τις απαιτούμενες διαδικασίες για τις Σπουδές στο Εξωτερικό, η UniBridge σου εγγυάται ότι η διαδικασία θα είναι πολύ πιο άμεση και γρήγορη από ότι φανταζόσουν!

Το Φοιτητικό Δάνειο/Χρηματοδότηση καλύπτει όλα τα έτη Σπουδών μου?

Όποια λύση Χρηματοδότησης και να επιλέξεις (δάνειο, επιχορήγηση, υποτροφία), ισχύει συνήθως ξεχωριστά για κάθε ακαδημαϊκό έτος.  Θα πρέπει να φροντίσεις κάθε χρόνο να γίνεται η αντίστοιχη Αίτηση.   Εάν τυχόν αλλάξουν οι συνθήκες, μπορεί να δικαιούσαι κάτι λιγότερο ή περισσότερο, είτε κάτι διαφορετικό που να μπορέσει να σε καλύψει κάθε χρόνο.

Πώς παίρνει και πώς αποπληρώνει κανείς το Κρατικό Φοιτητικό Δάνειο Διδάκτρων  στη Μ. Βρετανία?

Προπτυχιακές Σπουδές (Bachelor)

Κάθε σπουδαστής μπορεί να πάρει ένα προσωπικό Φοιτητικό Δάνειο (Student Loan) με πολύ χαμηλό επιτόκιο, χωρίς εγγυητή, χωρίς να εμπλέκονται ποτέ εισπρακτικές εταιρίες, παρά μόνο με το Διαβατήριο ή την Ταυτότητά του και την επιβεβαίωση της αποδοχής του από Βρετανικό Κρατικό Πανεπιστήμιο, για να καλύψει έτος προς έτος, το κόστος όλων των Διδάκτρων του  Πανεπιστημίου.

Το ποσό που δικαιούται είναι για κάθε έτος ίσο με το ποσό των Διδάκτρων και κατατίθεται από το Βρετανικό Κράτος στο εκάστοτε Πανεπιστήμιο για λογαριασμό του φοιτητή και πλέον το ποσό αυτό πρέπει ο φοιτητής να αποπληρώσει στο Βρετανικό Κράτος.

Μεταπτυχιακές Σπουδές (Master)

Κάθε σπουδαστής μπορεί να πάρει ένα προσωπικό Φοιτητικό Δάνειο (Student Loan) με πολύ χαμηλό επιτόκιο, χωρίς εγγυητή, χωρίς να εμπλέκονται ποτέ εισπρακτικές εταιρίες, παρά μόνο με το Διαβατήριο ή την Ταυτότητά του και την επιβεβαίωση της αποδοχής του από Βρετανικό Κρατικό Πανεπιστήμιο, για να καλύψει το κόστος όλων των Διδάκτρων του Πανεπιστημίου.

Το ποσό που δικαιούται είναι έως και £10,609 λίρες Αγγλίας/έτος (στοιχεία 2020)  και η διαφορά είναι ότι το ποσό κατατίθεται στον λογαριασμό του φοιτητή για να το ξοδέψει όπως επιθυμεί.

Αποπληρωμή Βρετανικού Κρατικού Φοιτητικού Δανείου (Bachelor ή Master)

Το Βρετανικό Φοιτητικό Δάνειο μπορεί να αρχίσει να αποπληρώνει κάθε σπουδαστής/ρια, όταν και μόνο όταν αποφοιτήσει, έχει εισόδημα και αφού οι προσωπικές ετήσιες αποδοχές του/της ξεπεράσουν ένα ποσό αντίστοιχο των €23,000 τον χρόνο!!  (σημ. το κράτος που ζει και εργάζεται μετά τις Σπουδές δεν παίζει κανένα ρόλο).

Όταν ξεπεραστεί το επίπεδο των €23,000 τον χρόνο, το Βρετανικό κράτος απαιτεί την καταβολή του 9% του πλεονάσματος των εσόδων πάνω από τις €23,000.

Αν τυχόν οι αποδοχές δεν ξεπεράσουν ποτέ τις €23,000 τον χρόνο, τότε το Φοιτητικό Δάνειο δεν θα αποπληρωθεί ποτέ ούτε αυτό αντίστοιχα.

Μετά από 30 χρόνια οποιοδήποτε υπόλοιπο του Φοιτητικού Δανείου ή και ολόκληρο το Δάνειο ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ !

Το Φοιτητικό Δάνειο καλύπτει και τη διαμονή μου?

Συνήθως  η οικονομική βοήθεια που δίνει είτε το κράτος στο οποίο ανήκει το Πανεπιστήμιο είτε το ίδιο το Πανεπιστήμιο, καλύπτει αποκλειστικά και μόνο τα Δίδακτρα Σπουδών σου.   Εξαίρεση αποτελούν τα Φοιτητικά Δάνεια για Μεταπτυχιακά στην Αγγλία και την Ουαλία, τα οποία οι φοιτητές λαμβάνουν σε δικό τους λογαριασμό και με αυτά μπορούν να καλύψουν μέρος ή και όλο το κόστος διαβίωσής τους, ανάλογα με το ύψος των Διδάκτρων. Αν για παράδειγμα ένα Master έχει δίδακτρα 5,000 λίρες και το κόστος Διαμονής στη συγκεκριμένη πόλη/περιοχή μπορεί να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα μέχρι 5,500 λίρες, τότε το αντίστοιχο ποσό των 10,609 λιρών του Φοιτητικού Δανείου για Master θα καλύψει 100% τα Δίδακτρα και τη Διαμονή !!!

Πρέπει να ανανεώνω το Φοιτητικό μου Δάνειο κάθε χρόνο?

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει η ανανέωση του Δανείου κάθε χρόνο.  Αν δεν γίνει έγκαιρα υπάρχει περίπτωση να κληθεί ο φοιτητής να πληρώσει άμεσα το ποσό των Διδάκτρων. Η ανανέωση συνήθως είναι μια λογική διαδικασία, καθώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι πολύ κατανοητά.  Σε όλη τη διαδικασία θα είμαστε δίπλα σου να σε συμβουλέψουμε και να σε βοηθήσουμε.

Μπορώ να εργαστώ οπουδήποτε όσο είμαι φοιτητής ή υπάρχει περιορισμός?

Ναι, μπορείς να εργαστείς οπουδήποτε.  Ο μόνος περιορισμός στο κομμάτι εργασίας όσο είσαι full-time φοιτητής, είναι οι ώρες που κάθε κράτος επιτρέπει να εργάζεσαι part-time, παράλληλα με τις Σπουδές σου, ώστε να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στον όγκο μελέτης του Προγράμματος στο οποίο σπουδάζεις.