Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Υπηρεσία Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός μπορεί να καθορίσει ουσιαστικά την πορεία σου εφόσον γίνει σωστά και ολοκληρωμένα.

Θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την Ειδικότητα Σπουδών που σου ταιριάζει και που θα οδηγήσει στην επιθυμητή σου επαγγελματική πορεία από την οποία θα κριθεί ολόκληρη η ζωή σου.

Γι’ αυτό ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός θεωρείται η σημαντικότερη Συμβουλευτική διαδικασία που ένας άνθρωπος μπορεί να δεχθεί.

Συμβουλευτική Επιλογής Ειδικότητας και Επαγγελματικός Προσανατολισμός

  • test + πρώτη συνέντευξη + υλικό προς μελέτη
  • δεύτερη Συνέντευξη
  • δεύτερο επίπεδο μελέτης
  • συζήτηση για τις αποφάσεις/ εναλλακτικές
  • έναρξη τελικής επιλογής Ειδικότητας Σπουδών

Στη UniBridge σου προσφέρουμε Δωρεάν Συμβουλευτική

Η διαδικασία αυτή θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις ποιος επαγγελματικός κλάδος σου ταιριάζει περισσότερο, καθώς και ποια κατηγορία Σπουδών είναι πιο κοντά στο προφίλ σου και θα σε οδηγήσει κατευθείαν στους στόχους σου.

Αν δυσκολεύεσαι να προσδιορίσεις την ιδανική επαγγελματική σου πορεία, ένα Εξειδικευμένο Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Αυτά τα Τεστ έχουν σχεδιαστεί για να σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις καλύτερα τα δυνατά σημεία και τα ενδιαφέροντά σου, ώστε να μπορείς να πάρεις τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον σου.  Κάνοντας ένα επιστημονικό Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, όπως το  πολύ καταξιωμένο ARISTON, μπορείς να συνειδητοποιήσεις σηματικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου, το στυλ εργασίας που σου ταιριάζει και τις σχετιζόμενες ικανότητές σου.  

Καθώς η αγορά εργασίας γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, είναι σημαντικό να πάρεις σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις Σπουδές σου και την Επαγγελματική σου πορεία. Ένα πρόσθετο όφελος ενός τεστ όπως το ARISTON, είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις λάθη, χρόνου και κόστους. 

Πολλοί νέοι ακολουθούν σπουδές και ενδεχομένως και επαγγέλματα, τα οποία διαπιστώνουν αργότερα οτι δεν τους ταιριάζουν, απλώς και μόνο επειδή δεν αφιέρωσαν αρχικά τον χρόνο για να εξερευνήσουν τις δεξιότητες και τις επιλογές τους.  Με εφόδιο τις πολίτιμες πληροφορίες  που θα σου δώσει το ARISTON, μπορείς να πάρεις τις ουσιαστικές αποφάσεις για Σπουδές και Καριέρα, γνωρίζοντας οτι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο για μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη πορεία.

Τι σου προσφέρει η UniBridge

Δωρεάν Συμβουλευτική

Στην UniBridge σου προσφέρουμε Δωρεάν Συμβουλευτική για τον τρόπο με το οποίο θα μπορέσεις να ερευνήσεις τα πιθανά πεδία Σπουδών, καθώς και το τι σου ταιριάζει. Η Ομάδα μας μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις πως να βρεις ποιες Σπουδές είναι οι πιο κατάλληλες για σένα!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η επιλογή προγραμμάτων Σπουδών για τον υποψήφιο φοιτητή δεν γίνει μέσω ενός αξιόπιστου φορέα που ειδικεύεται σε αυτό, τότε είναι πιθανό να μην βρει ο φοιτητής ενδιαφέρον στο αντικείμενο που σπουδάζει με κίνδυνο να το εγκαταλείψει ή να μην το αφομοιώσει επαρκώς.

Υπηρεσία Επιλογής Ειδικότητας
και Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Στη UniBridge παρέχουμε test Επαγγελματικού Προσανατολισμού με αξιόπιστα αποτελέσματα μέσω των εξειδικευμένων Συμβούλων μας.

Η εμβάθυνση και η ανάλυση του Διαγνωστικού αυτού τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνδυασμό με τη δύναμη της πληροφορίας που οι απαντήσεις σου περιέχουν, μπορούν να μας επιτρέψουν και να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε την καταλληλότερη Εκπαιδευτική και Επαγγελματική πορεία  για εσένα σε σχέση με την προσωπικότητα και τις κλίσεις σου.

Μαζί θα δουλέψουμε για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να ξεκινήσεις άμεσα  τις Σπουδές σου ή την Επαγγελματική σου Καριέρα!

Εξειδικευμένο Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Αξιόπιστα και γρήγορα αποτελέσματα

Εξατομικευμένη συμβουλευτική από έμπειρους Επαγγελματίες βάσει των αποτελεσμάτων

Η σωστή επιλογή επαγγέλματος οδηγεί στην επαγγελματική επιτυχία του ατόμου

Εσείς Ρωτάτε, εμείς Απαντάμε!

Ποια ηλικία είναι καταλληλότερη για το test αυτό? Η διαδικασία θα είναι δύσκολη?

Όλοι μπορούν να κάνουν αυτό το test ανεξαρτήτως ηλικίας ή βαθμίδας που βρίσκονται στο Εκπαιδευτικό Σύστημα. Αν το test γίνει σε μικρή ηλικία, τότε καλό είναι να ξαναγίνει και πάλι αργότερα, αφού οι υποψήφιοι έχουν αποκτήσει περισσότερη πληροφόρηση, εμπειρίες και έχουν εκτεθεί σε περισσότερες γνώσεις και εικόνες των διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων. Πολύ σημαντικό θα ήταν αν κάθε υποψήφιος είχε κάποια στιγμή την ευκαιρία να παρακολουθήσει Ακαδημαϊκά μαθήματα διαφόρων Ειδικοτήτων και όχι μόνο εκείνα που τον ενδιαφέρουν.

Μπορώ να κάνω το test ακόμα και όταν στοχεύω σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο Σπουδών?

Το test δεν έχει περιορισμούς και απευθύνεται τόσο σε όλους τους υποψήφιους φοιτητές για Α΄ Πτυχίο, όσο και Μεταπτυχιακούς φοιτητές. Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν μέσω αυτού του test να κατευθύνουν τις Σπουδές τους σε εκείνη την Ειδικότητα που είναι καταλληλότερη για τους ίδιους, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του Α´ Πτυχίου τους.

Είναι απαραίτητος ο Ακαδημαϊκός και Επαγγελματικός Προσανατολισμός?

Έχεις συνειδητοποιήσει  ότι το ⅓ της ζωής μας το περνάμε στον εργασιακό μας χώρο? Η ορθή επιλογή επαγγέλματος ανάλογα με τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τις φιλοδοξίες και τα όνειρα του καθενός είναι σημαντική και καθοριστική για το υπόλοιπο της ζωής του. Εάν η επιλογή δεν γίνει ανάλογα με αυτά τα κριτήρια, μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε δύσκολα επαγγελματικά μονοπάτια αντί στην επαγγελματική επιτυχία που ονειρεύεται να επιδιώξει.

Πώς μπορεί ένα test να καθορίσει το επάγγελμά μου? Είναι λογικό?

Ένα test δεν μπορεί από μόνο του να καθορίσει το επάγγελμά σου. Είναι απαραίτητο να γίνει μέσω κάποιου αξιόπιστου φορέα, ώστε και τα αποτελέσματα να αξιολογηθούν από τον εξειδικευμένο Σύμβουλο Ακαδημαϊκού και  Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Έτσι, θα ανακαλύψετε μαζί αυτό που σου ταιριάζει και στη συνέχεια να μπορέσεις να επιλέξεις την πορεία (path) Σπουδών-Καριέρας που σε αντιπροσωπεύει.