Σπουδές στο Eξωτερικό – Πτυχία άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας

Σπουδές στο Eξωτερικό;;
ούτε να το σκέφτεσαι!!


Σε τρομάζει η ιδέα να σπουδάσεις στο εξωτερικό; Σκέφτεσαι να κάνεις αυτό το βήμα και ακούς γύρω σου πόσο τρελή είναι η ιδέα σου; Μην αφήνεις να σε παραπλανούν οι φωνές των διπλανών σου. Σκέφτεσαι να σπουδάσεις στο εξωτερικό; Ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση!  

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ;

Οι Σπουδές στο Εξωτερικό είναι μια ολιστική εμπειρία. Η επιλογή ενός διεθνούς προγράμματος Σπουδών, είτε σε Προπτυχιακό είτε σε Μεταπτυχιακό επίπεδο, αποφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο άμεσα (απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών), όσο και στη μετέπειτα πορεία και επαγγελματική αποκατάσταση του ενδιαφερόμενου.  

Η επιτυχία στο Πανεπιστήμιο είναι κάτι παραπάνω από έναν καλό βαθμό στο Πτυχίο. Η εξειδικευμένη γνώση και τα απαραίτητα προσόντα με οποία εφοδιάζεται ο φοιτητής στον αντίστοιχο κλάδο Σπουδών του είναι εξίσου σημαντικά με τα προσόντα, τις εμπειρίες και τις δεξιότητες που κερδίζει από τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες, που έχουν ως σκοπό την ευρύτερη κοινωνικοποίηση και ένταξη των φοιτητών σε ένα μελλοντικό περιβάλλον εργασίας. Για τον λόγο αυτόν, τα περισσότερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν μια άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση με εταιρίες και την επιχειρηματικότητα γενικά, παρέχοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές τους να είναι σε άμεση επαφή με μελλοντικούς δυνητικούς εργοδότες.

Η σύνδεση αυτή, σε αντίθεση με το πανεπιστημιακό περιβάλλον της Ελλάδας, χαρακτηρίζεται από 3 πολύ βασικά σημεία: (α) την ανάπτυξη και ωρίμανση των απαραίτητων οριζόντιων δεξιοτήτων τις οποίες ο εργοδότης θέλει να διακρίνει στον υποψήφιο (employability), (β) τη δυνατότητα εργασίας, είτε με τη μορφή πρακτικής άσκησης είτε ως internships, σε συνεργαζόμενες εταιρίες  (placement) και (γ) την άμεση απορρόφηση των πτυχιούχων στους αντίστοιχους κλάδους/εταιρίες αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των Πανεπιστημίων του εξωτερικού στη διασφάλιση της σύνδεσης μεταξύ Σπουδών και εργασίας, είναι η κατάλληλη διαμόρφωση των προγραμμάτων Σπουδών τους. Τα Πανεπιστήμια αυτά δε διακρίνονται από απαρχαιωμένες αντιλήψεις και προγράμματα Σπουδών μιας άλλης εποχής. Φροντίζουν για τη διαρκή εξέλιξή τους και αναμόρφωσή τους, ώστε να παρέχουν στους φοιτητές τους όλα εκείνα τα πεδία Σπουδών που αναδύονται σήμερα στον κόσμο μας μέσω των καινούριων και διαφορετικών αναγκών μας. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν στους φοιτητές τους πτυχία, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Κλείσε ένα ραντεβού με τον Σύμβουλο Σπουδών της UniBridge τώρα!

Διαβάστε ακόμα

The Top 20 Good Reasons for an EU Student to Study in the UK Now (after BREXIT)

EU Scholarships: After BREXIT a large number of UK Universities offer Scholarships to all EU students with no other requirement than their EU passport, with which the yearly fees go as low as 9,250 UK pounds, same fees as for the UK students.  Also, UK universities offer athletic scholarships, academic excellence scholarships and campus work …

The Top 20 Good Reasons for an EU Student to Study in the UK Now (after BREXIT) Read More »

Σπουδές στο Eξωτερικό – Απόφαση ζωής

Η φοίτηση στο εξωτερικό δεν περιορίζεται στην ακαδημαϊκή διαδικασία, αλλά εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της εμπειρίας ζωής η οποία δύναται να αποβεί καταλυτική για το μέλλον του σπουδαστή. 

Applications Deadlines for Studying Abroad

Study Abroad & Application Deadlines If you consider studying abroad, you will need to be aware of the different application deadlines for universities in different countries. In this blog post, we’ll provide you with information on the application deadlines for some of the most popular study destinations in Europe. UniBridge – Study Abroad Our mission …

Applications Deadlines for Studying Abroad Read More »