Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία - Ουαλία - Σκωτία)

Χρηματοδότηση Διδάκτρων

Η Μεγάλη Βρετανία για να δώσει την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους σπουδαστές να βιώσουν τα πολύ υψηλής ποιότητας και πρακτικής εμπειρίας προγράμματα Σπουδών της, προσφέρει Κρατική Χρηματοδότηση Διδάκτρων, το γνωστό Φοιτητικό Δάνειο, σε όλους τους σπουδαστές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Student Loan για Α’ Πτυχίο καλύπτει εξ’ ολοκλήρου τα Δδίδακτρα των Σπουδών, ενώ το αντίστοιχο  Student Loan για Μεταπτυχιακά καλύπτει δίδακτρα και μέρος του κόστους διαβίωσης. Δεν χρειάζεται εγγυητής, ούτε δέσμευση περιουσιακού στοιχείου, εξοφλείται μετά την αποφοίτηση και μόνο όταν ξεπεραστεί ένα όριο που το εισόδημά σας θα είναι υψηλό.

Άλλες πηγές χρηματοδότησης είναι διάφορες οικονομικές ενισχύσεις, τα λεγόμενα Bursaries, που δίνουν τα Βρετανικά Πανεπιστήμια στους σπουδαστές τους με διάφορα κριτήρια, όπως τυχόν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, άριστη επίδοση στα μαθήματα κλπ.  Τα σχετικά ποσά μπορεί να είναι από 1,000 έως και 3,000 λίρες ετησίως.

Σημαντική Επαγγελματική Απορρόφηση

Τόσο εντός της Μεγάλης Βρετανίας όσο και στην Ευρώπη, την Ελλάδα και Παγκοσμίως, οι απόφοιτοι των Βρετανικών Πανεπιστημίων βρίσκονται πολύ ψηλά στις επιλογές των επιχειρήσεων και των οργανισμών, με πάντα ψηλές αποδοχές.  Η ίδια η Βρετανία, με 4% μόνο ποσοστό ανεργίας, προσφέρει πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής καριέρας με προοπτικές. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα Career Offices των Πανεπιστημίων στην υποστήριξη των αποφοίτων τους.

Χαμηλό Κόστος Διαβίωσης

Αν εξαιρέσουμε το Λονδίνο και δύο-τρεις ακόμη συγκεκριμένες πόλεις, το κόστος διαβίωσης (διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις και προσωπικά έξοδα), στη συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανικών πόλεων είναι οικονομικότερο και από αυτό στις επαρχιακές Ελληνικές πόλεις και μάλιστα με πολύ καλό βιωτικό επίπεδο και ποιότητα ζωής (υπηρεσίες πολιτών, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, αθλητισμός και τέχνες, ποιότητα προϊόντων).

Αξία Βρετανικού Πτυχίου Παγκοσμίως

Τα Πτυχία της Μεγάλης Βρετανίας είναι στην πρώτη γραμμή Παγκοσμίως.  Όλες οι επιχειρήσεις και οργανισμοί θεωρούν τους Πτυχιούχους αυτούς πλήρως εκπαιδευμένους και με κορυφαία ακαδημαϊκη γνώση.   Η υπεροχή των Βρετανικών είναι πολύ εμφανής τόσο στον επαγγελματικό κόσμο, όσο και στην επιστημονική έρευνα. Τα Διεθνή Media κατατάσσουν τα Βρετανικά Πανεπιστήμια στις λίστες τους μεταξύ των κορυφαίων (Rankings).

Όλες οι Σύγχρονες Ειδικότητες Σπουδών

Επειδή προσφέρεται μοναδική ποικιλία Ειδικοτήτων, τόσο σε επίπεδο Bachelor όσο και σε Master, μπορεί κανείς να σπουδάσει τις πιό σύγχρονες και ανερχόμενες κατευθύνσεις όπως Nanotechnology, Neuropsychology, Criminology, Forensic Science, Police Studies, Business Intelligence, Data Science, Social Media, Game Design and Programming και η λίστα συνεχίζεται με τις πλέον εξελιγμένες δημοφιλείς κατηγορίες σπουδών όπως Psychology, Business, Law, Shipping, Genetics, Engineering, Arts, Design,  Film, Acting, Music, Media και πολλές άλλες.

Πτυχίο σε 3 Χρόνια με Έμφαση στην Αγορά Εργασίας

Το γεγονός ότι η διάρκεια σπουδών στη Μ. Βρετανία είναι τρία έτη για τα Bachelors (Αγγλία-Ουαλία) και ένα έτος για τα όλα τα Masters, δίνει άμεση δυνατότητα στους αποφοίτους να εισέλθουν στις αγορές εργασίας της Μ.Βρετανίας, της Ευρώπης, της Ελλάδας και Παγκοσμίως.

Σε συνδυασμό με την ενεργή υποστήριξη των πολύ δραστήριων Career Offices των Πανεπιστημίων , με άμεσες διασυνδέσεις με εταιρείες και οργανισμούς, τόσο στη Βρετανία όσο και Παγκοσμίως, η Επαγγελματική Αποκατάσταση είναι πολύ εφικτή και πολύ σύντομη.

Αν σκεφτεί κανείς και ότι το κόστος διαβίωσης στη Βρετανία είναι πολύ χαμηλό, στις περισσότερες πόλεις/περιοχές χαμηλότερο και από τις Ελληνικές πόλεις, η επένδυση κάθε νέου και νέας σε χρόνο και έξοδα για την απόκτηση ενός Βρετανικού Πτυχίου έχει την υψηλότερη απόδοση και μάλιστα με άμεσες αξιώσεις.

Πολύ Εφικτή Δυνατότητα Εισαγωγής

Πάρα πολλά Βρετανικά Πανεπιστήμια προσφέρουν δυνατότητα Εισαγωγής με κριτήριοα μόνο την πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας και ένα καλό μέσο όρο στο Λύκειο.  Στην περίπτωση της Ελλάδας και της Κύπρου κριτήριο είναι το Απολυτήριο, ή το αντίστοιχο αποδεικτικό ολοκλήρωσης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε χώρας.  

Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα Εισαγωγής μέσω ενός αναγνωρισμένου Foundation, σε περίπτωση που ο μέσος όρος αποφοίτησης από το Λύκειο δεν είναι επαρκής, ή οι σπουδαστές επιθυμούν να προετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούν, ανεξάρτητα από την απόδοσή τους στο Λύκειο της χώρας τους.  Αναγνωρισμένα Foundation courses υπάρχουν και στη Μ. Βρετανία και στις χώρες όπου η Βρετανική εκπαίδευση είναι δημοφιλής.

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσει μαζί σου ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος της UniBridge

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: